13 syytä miksi sinkkuna kannattaa matkustella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monet pariskunnat viettävät lomiaan matkalaukkujen kanssa maailmaa tarkastellen. Vaarana on kuitenkin jatkuva kinastelu ja vääntö siitä, mitä matkan aikana tehdään. Sinkkuihmiset saattavat vältellä yksin matkustelemista ja ottavat reissuun mukaan kavereita. Yksin matkustamisessa on kuitenkin lukematon määrä hyviä puolia.

Sinkkumatkaajan ei tarvitse koskaan kysyä päivän suunnitelmille toisen osapuolen mielipidettä. He voivat nukkua niin pitkään kuin huvittaa tai herätä vaikka jo aamuyöllä tarkastelemaan turistikaupungin hiljaisia katuja. Sinkut voivat vaihtaa suunnitelmiaan lennossa ja hypätä spontaaneihin seikkailuihin.

Yksin matkaavan ihmisen on myös helpompi tutustua paikallisiin, kun vieressä ei ole ketään kenen kanssa voisi kommunikoida omalla kielellä tai tuttuun sävyyn. Etenkin sinkkunaisille avautuu helposti mahdollisuuksia reissussa, kun kosmopoliittineitokaset nähdään kiehtovina ja kiinnostavina, mutta samalla heitä autetaan herkästi. Yksi ihminen on myös helpompi kutsua illan viettoon paikallisten pariin kuin useampi ulkomaalainen.

Samalla kun sinkut katselevat uutta maailmaa reissun päällä, voivat he oppia hyvin paljon asioita itsestään. On eri asia suorittaa kotoisa kauppareissu lähi-Siwassa kuin argentiinalaisella markkinapaikalla. Lentokoneen, junan tai bussin ikkunasta katsellessa voi nähdä enemmän kuin pelkän ohikiitävän maiseman – omat ajatukset tulevat entistäkin tutummiksi.

Maailmalla reppunsa kanssa reissanneet ihmiset mielletään yleensä henkisesti vahvoiksi tyypeiksi. Heidän olemuksensa ei ole epävarma oikeastaan milloinkaan. Sinkkuna lomaileminen, vaeltaminen tai reissaaminen on avartavaa ja itsetuntoa vahvistavaa. Koska hotellit tulevat yksin kulkevalle kalliiksi, kannattaa itsekseen matkustavan majoittua esimerkiksi hostelleissa tai paikallisten sohvilla. Tällöin tutustuu helposti uusiin ihmisiin, eikä sitä tiedä onko reissunainen tai -mies enää niin sinkku kotiin palattuaan. Seksielämä voi nimittäin helposti olla sinkkumatkalla huomattavasti aktiivisempi kuin kotimaassa ilman, että kenenkään tarvitsisi asiasta edes tietää, Huffington Post vinkkaa.