Kannabiksen valistusvideo 70-luvulta – vaikutus päinvastainen?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vanhempi polvi on linkittänyt kannabiksen usein samaan kastiin kovien huumeiden kanssa, siispä kasvi on saanut kovaa vastustusta. Sitä varten on tehty valistusvideoita, jotka varoittavat huumesätkien vaaroista.

YouTube
YouTube

YouTubessa tavataan nyt eräs koominen 70-luvun marijuanan vastainen mainos. Video näyttää julman totuuden kyseisestä huumeesta. Siinä näytetään sätkiä polttelevia ihmisiä siinä määrin, että kannabiksen ystävät saattavat alkaa haaveilla pilven polttelutuokiosta.

Kannabiksesta on vaikea saada yliannostusta – tiettävästi kukaan ihmiskunnan historian aikana ei ole menehtynyt kyseiseen tilanteeseen. Michiganin yliopiston Mind the Science Gap -blogin mukaan keskivertokäyttäjän täytyisi polttaa noin 5000-kertainen määrä huumetta normaaliin annostukseen verrattuna, jotta tämä olisi mahdollista.