Hiiri on lääketieteellinen ihme – muuttaa skorpionin pistoksen kipulääkkeeksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Luonnosta löytyy mittaamaton määrä ihmeellisyyksiä, joita ihmiset voivat ihastella tai sitten yrittää ottaa niistä oppia. Eräs tällainen ihmeellinen ominaisuus löytyy eräältä jyrsijälajilta. Videolla nähdään miten jyrsijä iskee skorpioniin ja kestää monet pistokset.

YouTube
YouTube

Luonnonvaraisena Yhdysvaltojen lounaisosien aavikoilla elävä hiiri kykenee ottamaan vastaan pistokset, jotka tappaisivat normaalin lajitoverin hetkessä.

Tutkijoiden mielestä myrkky onnistuu tavalla tai toisella sulkemaan sisäiset kipukanavat, joten hiiri ei tunne edes kipua. Parhaillaan tutkijat yrittävät selvittää miten hiiri onnistuu muuttamaan myrkyn kipulääkkeeksi ja voiko samaa keinoa käyttää myös ihmisten kipulääkkeenä.