Ronald McDonald muutti tyyliään trendikkäämmäksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalaisen McDonalds -pikaruokaketjun keulahahmona on vuosia toiminut kuuluisa pelle Ronald McDonald. Kylmiä väristyksiä kaikille pellekauhusta kärsiville aiheuttava maskotti on nyt saanut uudenlaisen ilmeen, jota yhtiö kuvailee trendikkääksi.

Vuonna 1963 debyyttinsä tehnyt pellehahmo on muuttunut vuosien varrella raitapukuisesta ilottelijasta trendikkääksi lasten kaveriksi. Pellelle on tyypillistä pukeutua punakeltaisiin vaatteisiin, punaiseen perukkiin ja valkoiseen ihoon. Kuuluisa klovni on amerikkalaislasten mukaan maailman toiseksi tunnetuin hahmo – ainoastaan joulupukki menee sen edelle.

Suomessa Ronald McDonald Lastentalosäätiö tekee tiivistä yhteistyötä Lastensairaalan ja vanhempien tukiyhdistysten kanssa. He tarjoavat pitkäaikaissairaille lapsille ja heidän perheilleen kodinomaista majoitusvaihtoehtoa pellen nimellä varustetussa talossa. Ronald McDonald joutui takavuosina Suomessa kohujen kouriin, kun yhden ravintolan mainospatsas ”kidnapattiin” paikaltaan erään taidegallerian avajaistilaisuudessa. Pelleä paheksutaan, koska se kannustaa lapsia epäterveelliseen ruokavalioon.