Pelottava robotti kuin scifi-elokuvista – osaa liikkua pallona ja jaloilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Robotteja kehitetään jatkuvasti älykkäämmiksi, ketterimmiksi ja kestävämmiksi. Robotteja hyödynnetään tulevaisuudessa katastrofitilanteissa sekä myös muiden alojen kuin teollisuuden piirissä. Älykkäimmät robotit osaavat jo nykyisin opettaa toisiaan.

YouTube
YouTube

Nyt netissä leviää Zenta-nimimerkin YouTube-video, jolla nähdään pallorobotti MorpHex. Sen lisäksi, että robotti pystyy vierimään pallona eteenpäin, voi se avata kuorensa ja tehdä pallon osista liikkumiseen kykenevät raajat. Robotin on rakentanut nimimerkin takaa löytyvä norjalainen Kåre Halvorsen. Koneen liikehdintä on kuin suoraan tieteiselokuvasta.

Googlen johtava insinööri Ray Kurzweil otaksui hiljattain, että robottiosia tullaan hyödyntämään tulevaisuudessa myös ihmisissä scifi-elokuvien tyyliin. Hänen mukaansa ihmiskunta voi olla kuolematon jo vuonna 2045. Lisäksi hän sanoi, että robotit ohittavat ihmiset älykkyydessä seuraavan 15 vuoden aikana.