YouTube-tähti Rudi Rok: ”Sain aplodeja huonolle beatboxaukselleni”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalainen YouTube-sensaatio Rudi Rok ihastuttaa edelleen päivittäin suurta joukko netinkäyttäjiä videolla, jossa hän matkii lukuisten eläinten ääntelyä. Stara tapasi miehen ja selvitti mitä hänen urallaan on tapahtunut ennen tuoreinta läpimurtoa.

Rudi kertoi lupaavasta break dance -urasta, joka päättyi loukkaantumiseen. Sen jälkeen hän ryhtyi opiskelemaan äänten tuottamista suullaan, eli beatboxaamista. Taidot eivät tulleet helpolla.

– Siinä tulee niitä hetkiä, kun kaikki tuntuu mahdottomalta. Kun siinä kohtaa jaksaa jankata, niin pääsee lopulta eteenpäin. On niin iso palkinto oppia jotain, että lähdet tavoittelemaan seuraavaakin haastetta. Jossain vaiheessa herättelin tanssikontakteja, ja menin vetämään pieniä keikkoja. Varhaisimmat olivat pariminuuttisia beatboxauksia, Rudi Rok kertoi Staralle.

– Osasin yhden rytmin, ja nykyään sekään ei olisi mistään kotoisin. Sillä mentiin vuonna 2006. Tajusin, että tarvitsen lisää materiaalia. Päätin kertoa juttuja siihen ympärille, hain sympatiapisteitä kertomalla mun traagisen tarinan humoristiseen sävyyn. Sain aplodeja huonolle beatboxaukselleni, nauroi koomikko.

– Liike, elekieli ja eläytyminen on ollut mulle aina tärkein asia. Se oli tanssissakin juttu, josta sain kiksit. Lisäsin niitä mun show’hun ja loin niiden kautta sketsejä, kuten vaikka komiikkaa kärpäsen jahtaamisesta. Pelkkien rumpuäänten tekeminen ei koskaan ollut mun tavoite, vaan halusin siihen mukaan kaikenlaista muutakin.