Pharrell Williams varasti Happy-videonsa idean? Vertaa ja päätä itse

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kuluneen vuoden aikana maailmaa muuttanut laulu kiteytyy yhteen sävelmään. Kyseessä on amerikkalaisen r&b-muusikko Pharrell Williamsin Happy-kappale. Laulun musiikkivideo oli innovatiivinen neronleimaus – 24 tuntia Pharrellia tanssimassa ystäviensä kanssa kadulla.

Nyt on kuitenkin ilmennyt kysymys siitä, onko videon idea varastettu. Anne Marsen -niminen nainen on tätä mieltä. Brooklynilainen tanssijatar ja näyttelijätär kuvasi vuonna 2011 71-minuuttisen videon, jossa hän tanssi Girl Talk -yhtyeen All Day -albumin tahdissa.

Nainen tunsi olonsa katkeraksi nähtyään Williamsin videon, koska hän ei ollut aikoinaan saanut mitään vastakaikua taideprojektilleen. Niinpä hän teki koston videomuodossa. Molemmissa videoissa on ilahduttavaa tanssia ja samankaltaisia koreografioita.