YouTube-sensaatio Rudi Rok käyttää taitojaan myös kadulla: ”Eivät tajua mistä on kyse”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Rudi Rok on tullut miljoonille tutuksi nettivideonsa myötä. Siinä hän matkii taitavasti eri eläinten ääniä. Stara tapasi miehen haastattelun merkeissä ja pyysi häntä paljastamaan oudoimman äänensä. Miehen suusta kuului syvältä kumpuava vihellys.

Tämäkö se nyt on?

– Se on tajuttoman luja ääni. Sain sen vahingossa pari vuotta sitten, kun olin Dharnia moikkaamassa Puolassa. Sen jälkeen treenasin puolitoista vuotta, että sain siitä sellaisen äänen, jota pystyi tekemään koska vaan. Nyt pystyn tekemään niitä varmaan joku kahdeksan putkeen. Nämä on näitä mun mittareita! Rokin suusta kuului naurua.

– Tuosta pystyy tekemään junan pysähdyksen äänen. Sillä voi tehdä kadulla myös jäyniä. Se voi olla pilli tai mikä tahansa. Eikä kukaan oleta sitä, että se olen minä. Koira on myös mun lemppariääni, ja käytän sitä arkipäivässä omaksi ilokseni. Se on sellainen jäynä. Voin tehdä sen missä tahansa, eikä muut tajua mistä on kyse.

– Rähisen vähän ja annan ihmisten olla hämillään tilanteesta. Ihmettelen itsekin vähän mukana. Nyt tämä hupi varmaan loppuu, kun joku tunnistaa mut. Kerran menin hyvän ystävän luokse, ja sen tyttöystävä tuli sinne. Räksytin, kun hän avasi oven. Lopulta hän tajusi, että kyseessä oli mun suusta tuleva ääni. Hän oli todella hämillään tempusta.

– Olen tehnyt tätä usein myös kadulla, varsinkin jos on lapsia. Kun kävelen tyhjällä kadulla ja edessä menee joku lapsiperhe, teen pari kolme haukahdusta ja kaikki kääntyvät ympäri. Aina kun he jatkavat matkaa, räksytys jatkuu. On hauskaa katsella itsekin oman selän taakse ja ihmetellä. Ei kukaan mieti, että toi kaljupäinen kundi tuossa selän takana tekee nuo pikku terrierin räksytysäänet…