Eläinäänten mestari Rudi Rok paljasti: ”Ajoin itseni burn outiin”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalainen Rudi Rok nousi kevään aikana maailmanlaajuisesti tunnetuksi nettitähdeksi, kun hänen eläinten matkimisensa levisi nettivideona miljoonille katsojille aina televisiokanavia myöden. Hän kertoi Staran haastattelussa, ettei ura ole aina ollut ruusuilla tanssimista.

– Olen tehnyt keikkoja myös tosi kipeänä, koska en mielelläni jätä niitä väliin. Olen ollut lavalla 39,5 asteen kuumeessakin. Tein viime syksynä liikaa hommia, ja ajoin itseni burn outtiin marraskuussa. Aloin keikkaillessa pitämään tätä työnä ja se alkoi kuluttamaan henkisesti, Rudi kertoi Staralle.

– Michael Winslow’n tapaaminen laukaisi tilanteen. Pääsin kahdeksan vuoden harjoittelun jälkeen tekemään lämmittelykeikan omalle esikuvalleni, kun hän tuli Suomeen. Heräsin tiedostamaan, että tätä juuri haluan tehdä. Olen luvannut itselleni, etten näe enää tekemääni hommaa työnä, vaan tää on mun elämä.

Huumorimiehen hengästyttävän vauhdikas elämäntarina on omiaan herättämään inspiraatiota kuulijassa. Rudille on ehtinyt tapahtua paljon. Hän on perustanut pari vuotta sitten RokShopin, jossa myy suunnittelemiaan vaatteita. Rok on perustanut myös oman Kingdom Helsinki -ohjelmatoimiston, joka nimensä mukaisesti kerää suomalaiset oman alansa kuninkaat ja kuningattaret saman katon alle.