BASE-hyppy kirkon huipulta – läheltä piti!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

BASE-hyppäämisestä saatava adrenaliinitujaus on varmasti melkoinen. Lajiin liittyy kuitenkin muiden extremelajien tavoin paljon riskejä. Nämä riskit eivät ole nyt estäneet eräitä brittimiehiä tekemästä hurjaa BASE-hyppyä suhteellisen matalan kirkon huipulta.

YouTube
YouTube

Daily Mail kertoo, että hyppy tapahtui Newarkissa Nottinghamshiressä. BASE-hypyt tehdään usein useiden satojen metrien korkeudesta, joten kirkon korkeimmasta kohdasta suoritettu hyppy oli todella ainutlaatuinen. Lehden mukaan kirkolla on korkeutta noin 61 metriä.

Laskeutumismaalikseen hyppääjät olivat valinneet läheisen torin. Maalin ollessa pinta-alaltaan melko pieni hypyssä oli paljon erilaisia vaaratekijöitä. Kaikkien onneksi hyppy kuitenkin onnistui hienosti. Lehden mukaan poliisi kuitenkin tutkii yön pimeydessä suoritettua vaarallista tempausta.