Teini heitettiin ulos koulutanssiaisista – liian seksikäs isien katseltavaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mediassa saatetaan toisinaan tylyttää alaikäisten pukeutumistyyliä liian paljastavaksi, jos minihame alittaa vesirajan ja paidan helma jää navan yläpuolelle. Joskus jopa pikkutytöille tarkoitettuja bikinejä ja alusvaatteita on tuomittu liian seksikkäiksi ikäisilleen, ja vanhemmat ovat vaatineet kauppaketjuja poistamaan mallistoja tuotevalikoimistaan.

Nyt 17-vuotias Yhdysvaltojen Richmondissa asuva Clare on joutunut kärsimään liian lyhyen prom-tanssijaismekkonsa takia. Teini oli noudattanut koulunsa ohjeistusta siitä, ettei hameen helma saa olla korkeammalla kuin vartalon sivuilla lepäävät sormenpäät. Kimaltelevassa asussaan tanssilattialla vartaloaan keinuttanut Clare näytti kuitenkin paikalla olleiden isien mielestä liian seksikkäältä, ja tyttö heitettiin ulos omista tanssiaisistaan.

Opposing Viewsin mukaan Clarelle oli sanottu, että hänen asuvalintansa ja vartalonkielensä saivat aikuiset miehet ajattelemaan hänestä sopimattomasti. Vastuun painotettiin olevan Clarella, eikä häntä katselleilla miehillä. Vaikka nuori nainen oli myös itse huomannut häntä tuijotelleet miehet, ei hän koe olevan vastuussa aikuisista.

– En ole vastuussa pervesseistä 45-vuotiaista miehistä, jotka kuolaavat perääni, koska olen pukeutunut kimaltelevaan mekkoon ja minulla on muhkea takamus ikäisekseni. Jos kuitenkin ajattelette, että syy on minussa, saattaa teillä itsellänne olla ongelmia, tyttö jutteli.