Vuoden turhake on tässä! Puhallin kuivaa vartalon 30 sekunnissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen luonnonsuojeluliitto valitsee vuosittain yhden kodin tavaran tai laitteen, joka voidaan mieltää turhaksi ihmisen elämisen kannalta. Esinettä nimitetään turhakkeeksi, ja viime vuosina kunniamaininnan ovat saaneet esimerkiksi hajustetut roskapussit, paristokäyttöinen käsisaippuapumppu ja vessapaperin huuhtohylsyt.

Kickstarter
Indiegogo

Nyt rahoitusta hakee seuraava potentiaalinen turhake-nimityksen saava tuote Body Dryer. Tuote on tarkoitettu kehon kuivaamiseen ilman pyyhkeitä. Keksijöiden mukaan pyyhkeet sisältävät runsaasti bakteereita, jotka joutuvat puhtaalle iholle suihkun jälkeen kuivatessa. Laitetta on kehitelty kaksi vuotta, ja se tulee saavuttamaan pian markkinat avokätisten lahjoitusten turvin. Laite osoittautui heti valtavaksi hitiksi, sillä se keräsi 50.000 dollarin tavoitteen sijaan yli 300.000 dollari jo ensimmäisten 21 tunnin aikana.

Yrityksen visiona on saada kehoa kuivattava laite jokaiseen amerikkalaiskotiin. Sähköllä toimiva laite tulee maksamaan asiakkaalle noin 250 dollaria, eli 180 euroa. Moni saattaisi tässä vaiheessa miettiä, että eikö vieläkin edullisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto olisi se, että antaisi ihon kuivua itsestään ilman erillisiä laitteita? Mikäli tällä laitteella hylätään pyyhkeet ja kylpytakit, ei kodeissa enää kuljettaisi saunan jälkeen muuten kuin nakuna.