Tuntuuko tutulta? ”Puolet pariskunnista riitelee ruokaostoksilla”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monille ruokakaupassa käyminen saattaa äityä pariskunnan väliseksi maailmansodaksi, jossa yksikin makkarapaketti on ilmiriidan arvoinen. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan kannata huolestua, sillä tuore kyselytulos osoittaa, että kaupoissa kinasteleminen on yllättävän yleistä. Yleisin riidanaihe koskee heräteostoksia.

Kauppaan kannattaa mennä listan kanssa, mikäli haluaa välttyä turhilta ostoksilta ja lisäkustannuksilta. Silti hyllyjen välissä ostoskärryineen sukkuloivat parit saattavat huomaamattaan heitellä kärryyn tuotteita silkasta mielihalusta. Alennuskuponkiyhtiö Vouchercodespro.comin teettämän kyselyn mukaan parit tappelevat juurikin siksi, että toinen osapuolista haalii ostosten sekaan omia lempiherkkujaan.

Myös liiallinen tavaroiden tutkiminen ja tuotevaihtoehtojen pohdiskeleminen saattaa ajaa kumppanikset sotapolulle. Kun toinen osapuoli tahtoisi selvitä kauppareissusta mahdollisimman nopeasti, saattaa toinen jäädä haahuilemaan hyllyjen väliin tuotteita selailemaan. Eriävät mielipiteet illan ruokamenusta on siinä vaiheessa viimeinen niitti, kun molemmat ovat mielessään valmistaneet herkullisen ateriakokonaisuuden tarjoiltavaksi.