Kissat kasvattivat koiran – hauva luulee olevansa mirri

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme toisinaan liikuttavista luonnonoikuista, joissa toisen lajin eläin adoptoi orvoksi jääneen poikasen omakseen. Vaikka kissoja ja koiria on pidetty kautta aikojen verivihollisina, tulevat lajit yleensä hyvin toimeen keskenään. Tally-koira on oiva esimerkki, sillä se on kissalauman kasvattama koiraveijari.

Tallyn omistaja kertoo, että otti sekarotuisen huskynsa pentuna perheestä, jossa oli todella paljon kissoja. Toisin sanoen pieni koiranpentu saattoi omaksua mirrien käytöstapoja itselleen kehitysvaiheessa, mistä kielii myös uuden omistajan ottamat valokuvat. Tally nimittäin pitää hyvin paljon maukuville tyypillisistä toimista, kuten laatikoihin änkeämisestä.

Tally ei kiinnitä huomiota toisiin koiriin, eikä omistaja tiedä, kuinka suloinen koira reagoisi kissan nähdessään. Hellyttävän näköinen nelitassu kellii, nukkuu ja katselee ihmisiä kuin kissat, eikä se vouhota koirien tavoin – vaikka tekeekin välillä kepposiaan roska-astioille ja pöydälle jätetyille lautasille.