Luonnonvoimista karmaisevin kuvattiin: Tulitornado tekee pahaa jälkeä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen Kaliforniassa riehuvat parhaillaan jälleen massiiviset maastopalot, jotka ovat tehneet pahaa jälkeä polttaen lukemattomia taloja. Erityisen paha tilanne on ollut viime päivinä San Diegon alueella, jossa saatiin kuvattua myös harvinaisen pelottava luonnonilmiö – tulitornado.

Pienikokoinen tornado, eli niin sanottu dust devil, on tuttu näky myös Suomessa. Maastopalojen yhteydessä sellainen sattui kuitenkin osumaan palavaan maastoon, jolloin ilmavirta imaisi liekit mukaansa korkealle taivaalle. Tuloksena oli melko karmaiseva näky, joka saatiin ikuistettua valokuvaksi. Vaikka mediassa ja sosiaalisessa mediassa ilmiö on nimetty raflaavasti tulitornadoksi, on sen virallinen nimitys tulipyörre.