Nyt se on todistettu: Orgasmit lievittävät kipua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Orgasmi. Koko vartaloa vavisuttava ja kehoa kihelmöivä nautinnon muoto, joka syntyy yleisimmin antoisan seksuaalisen kokemuksen tuotoksena. Kerroimme taannoin Rutgersin yliopistossa työskentelevästä tohtori Barry Komisarukista, joka on tutkinut orgasmin salaisuuksia jo 27 vuotta.

Nyt hän on todistanut, että orgasmit lieventävät kivun tunnetta. Hän aloitti kipua lieventävät orgasmiharjoitteet aluksi rotilla. Tohtori asetti koe-eläinten vaginoihin pieniä dildoja, jonka seurauksena rotat lopettivat reagoimisen niiden jalkojen nipistelemiseen. Tämä todisti, että dildoista nauttineet rotat eivät reagoineet enää yhtä voimakkaasti kipuun. Komisaruk on nyt aloittanut yhteistyön ihmisseksuaalisuuden asiantuntija tohtori Beverly Whipplen kanssa, ja parin tarkoituksena on löytää ihmisille orgasmien avulla luonnollisia keinoja kivun lievittämiseen esimerkiksi synnyttämisen aikana, The Atlantic -lehti uutisoi.

Hiljattain Komisaruk paljasti, että naisilla virtaa orgasmin aikana verta kaikissa aivojen merkityksellisimmissä paikoisssa. Toisin sanoen aivot saavat orgasmin aikana runsaasti veren mukana kulkevia ravinteita ja happea, josta on hyötyä ihmisen terveydelle ja aivotoiminnalle. Orgasmit siis parantavat suoranaisesti myös aivojen toimintaa.

Tulosten jälkeen on muun muassa pohdittu sitä, että edistävätkö orgasmit aivojen hyvinvointia esimerkiksi erilaisia pulmaharjoitteita paremmin. Jo aiemmin on todistettu, että usein orgasmeja saavat sairastuvat epätodennäköisemmin syöpään tai sydänsairauksiin. Orgasmien avulla pyritään saamaan tuloksia myös masennuksen, ahdistuksen, riippuvuuden ja liikalihavuuden hoitamisessa.

Miesten ja naisten orgasmit eroavat toisistaan, vaikkakin niillä on enemmän yhteisiä piirteitä kuin eroavaisuuksia. Komisaruk aloitti orgasmin aikana suoritettavat aivokuvaukset 13 vuotta sitten selvittääkseen, mitä laukeamisen aikana tapahtuu ihmisen elimistössä. Salaisuuden verhot eivät ole auenneet kokonaan vieläkään, mutta hän uskoo tulevaisuuden tekniikan auttavan ihmisiä kehittämään orgasmin hyötyjä eri tarkoituksiin. Siihen asti ihmiset joutuvat tehtailemaan orgasmeja manuaalisesti.