47 vuotta vanhan Ferrarin hinta nousemassa 9 000 000 dollariin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman maineikkaimpien luksusautojen kärkipäähän lukeutuvien Ferrari-autojen hinnat ovat moninkertaiset tavallisiin menopeleihin verratttuna. Harvinaiset autot nousevat kuitenkin aivan omaan hintaluokkaansa. Nyt myyntiin on tulossa vuosimallin 1967 Ferrari 275 GTB/4, jonka hinnan odotetaan nousevan yhdeksään miljoonaan dollariin.

Jättihinta ei selity yksin autolla, vaan pääosin sen tarinalla. Ferrari kuului aikoinaan näyttelijä Steve McQueenille, joka tilasi sen Seikkailija Thomas Crown -elokuvansa kuvausten yhteydessä vuonna 1967. Ennen luksusauton käyttöönottoa McQueen maalautti alunperin kullanvärisen auton ”chiantinpunaiseksi”.

Lisäksi autoa tuunattiin kuljettajanpuoleisen peilin, istuinten ja sisäänvedettävän radioantennin osalta. Näyttelijä myi auton vuonna 1971 näyttelijä Guy Williamsille. Auto myydään elokuussa Yhdysvaltojen Montereyssä.