Erikoinen kuva leviää verkossa: Papukaija käyttämässä huumeita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Esittelimme taannoin videokoosteen kannabiskakkuja syöneistä koirista. Osa kuvan nähneistä huolestui koirien puolesta, sillä eläimet menettivät hallusinogeeniä sisältäneiden elintarvikkeiden syömisen takia koordinaatiokykynsä tai tasapainonsa.

Koirien käyttäytyminen oli hieman samanlaista kuin kissanminttua nauttineiden kissojen, eikä kukaan omistajista antanut hamppua tarkoituksella. Karvatassut olivat olleet normaaleja ja terveitä kannabiksen vaikutuksen lakattua. Tuotteista ei myöskään ollut eläimille hengenvaaraa, paitsi jos kannabiskakkuun olisi lisätty esimerkiksi koirille vaarallista suklaata.

Nyt verkossa leviää kuva lemmikkipapukaijasta, joka hengittää vesipiipun, eli bongin kautta. Tarina ei kuitenkaan kerro, mitä tuotetta piipulla poltetaan ja kuinka linnulle on lopulta käynyt. Papukaija on kuitenkin tunkenut nokkansa piipun suusta sisään.

Hamppua on käytetty lääkintä- ja hyötytarkoituksessa muinaisista ajoista saakka. Hamppukasveista saatavan kannabiksen huumausainekäyttö kiellettiin vasta 1900-luvun alussa Yhdysvalloissa, ja sittemmin myös muissa YK-maissa. Nyt Yhdysvallat ovat palanneet entiseen, ja kaksi osavaltiota sallii viljelyskasvin päihdekäytön.