Uuden dinosauruslajin valtavat luut löydettiin Argentiinasta – maailman suurin dinosaurus?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ympäri maailmaa löytyneet fossiilit ovat tärkeitä todisteita siitä, että maapallolla on elänyt aikoinaan yli 100.000 sukupuuttoon kuollutta lajia. Suomesta ei ole löytynyt oikeastaan muita kuin merieläinten fossiileja, mutta muualla maailmalla paleontologit ovat löytäneet massiivisia dinosaurusten luurankoja.

Museo Egidio Feruglio
Museo Egidio Feruglio

Nyt argentiinalaisen Museum of Paleontologyn tiimi jäsenet ovat kaivaneet esiin 150 luuta, jotka ovat kuuluneet aiemmin tuntemattomalle lajille. Kyseessä on mitä ilmeisimmin yksi suurimmista maailmalla koskaan tallustelleista dinosauruksista, sillä sen elopainoksi on määritelty järisyttävät 77 tonnia, New York Daily News raportoi.

Dinosauruksen uskotaan olleen 39,6 metriä pitkä ja 19,8 metriä korkea. Kerroimme taannoin, että suurin maalla elänyt lihansyöjälisko on järisyttänyt tannerta yli 87 miljoonaa vuotta sitten 18 metriä pitkällä vartalollaan ja yhdeksän tonnia painaneella massallaan. Meressä sen sijaan uiskenteli muinoin Carcharodon Megalodon -niminen hai, joka tarvitsi varmasti järisyttävät määrät ravintoa 103-tonnisen vartalonsa ruokkimiseksi.