Uusi kuvailmiö leviää netissä – vauvat hulvattomissa kuvissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Piirretyille hahmoille luonnostellaan aina kulmakarvat, koska niiden asentojen avulla on helppo kertoa piirrettävän tunnetiloista. Toisinaan verkossa leviää kuvagallerioita ihmisistä tai eläimistä, joille oli piirretty hauskoja kulmakarvoja.

Nyt naurun aiheeksi nousevat suloiset vauvat, joiden vanhemmat ovat päättäneet hauskuuttaa itseään ja netinkäyttäjiä julkaisemalla kuvia kulmakarvoilla varustetuista ipanoistaan.

Verkossa julkaistuissa kuvissa on käytetty kekseliäisyyttä kulmakarvojen piirtämisessä, sillä suorat viivat tekevät lapsesta huomattavasti eri näköisen kuin vaikkapa hämmstyksestä kaarella olevat. Kuvia löytyy sosiaalisesta mediasta esimerkiksi #babyeyebrows hashtagilla.

Lähes kaikilla nisäkkäillä on jonkinlaiset kulmakarvat silmäkuopan yläpuolella olevassa harjanteessa. Kulmakarvoilla on myös tehtävä, sillä ne suojaavat silmiä sateelta tai vaikkapa hieltä. Kulmakarvojen muotoilemista on harrastettu jo muinaisessa Egyptissä. Maailman pisimmät kulmakarvat on japanilaisella Toshie Kawakamilla, ja niiden pituus on 15,1 senttimetriä.