Ironian huippu! Lehtitoimittaja olikin allerginen painomusteelle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä joutuu odottamaan aamulla postilaatikosta pudonneen sanomalehden lukemista iltapäivään, sillä tuoreen painomusteen tuoksu voi tehdä heidät sairaaksi. Yleensä painomusteallergiasta kärsivät ihmiset ovat myös yliherkkiä muille hajuille tai kemikaaleille.

The Baltimore Sun
The Baltimore Sun

Nyt kuitenkin allergia todettiin ihmisellä, joka ei voi välttyä painomusteelle altistumiselle. The Baltimore Sun -sanomalehden toimittaja Mike Dresser on ihmetellyt jo 40 vuoden ajan syytä sille, miksi hänen silmänsä ovat jatkuvasti turvoksissa ja iho voi huonosti.

Nyt selvisi, että mies on ollut koko uutistoimittajauransa ajan allerginen sanomalehdissä käytetylle painomusteelle. Tilanne on vähintäänkin ironinen, sillä mies ei yksinkertaisesti voi välttyä kemikaalilta. Hän kirjoitti sairaudestaan sähköpostin työkavereilleen, jotta he eivät ihmettelisi miehen käyttämiä kumihanskoja.

Tapaus ei kuitenkaan ole ainoa luokkaansa. Hieman samankaltaista epäonnea on tavattu esimerkiksi kauneussalongeista, kun yhtäkkiä kosmetologi tai parturikampaaja onkin huomannut olevansa allerginen hoidoissa käytetyille kemikaaleille. Toisinaan myös maanviljelijät tai tuottajat joutuvat lopettamaan työnsä allergian tai yliherkkyyden takia.