Backstreet Boys tienasi jättisumman ruotsalaismainoksesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa pariinkin otteeseen konsertoinut poikabändi Backstreet Boys kuului 1990-luvun suosituimpiin poikabändeihin. Viiden miehen energinen kokoonpano on ollut pystyssä jo huikeat 20 vuotta. Nyt Bäkkärit on kiinnitetty ruotsalaisen varastoyhtiön keulakuvaksi.

Vaikka yhtye keikkailee edelleen maailmaa kiertäen eräänlaisen comebackin merkeissä, ovat heidän tulonsa pienentyneet huimasti kultaisiin 90-luvun jättisummiin verrattuna. Backstreet Boys sai äskettäin ruotsalaiselta varastofirmalta yli puolen miljoonan euron palkkion siitä, että miehet esittivät yhtiön mainoksessa Larger Than Life -hittinsä.

Lager tarkoittaa ruotsiksi varastoa. Hitistä ja mainoksesta tulee nostalginen fiilis, vaikka yhtye lausuukin kappaleen lager-sanan ruotsalaisittain. Yhtye tienasi mainoksesta 500.000 euroa.

Vuonna 1993 Floridan Orlandossa perustettu ryhmä koostuu viidestä lahjakkaasta popparista. Bändissä on edelleenkin mukana kaikki ryhmän alkuperäisjäsenet Nick Carter, Howie Dorough, Brian Littrell, A. J. McLean ja Kevin Richardson. Poikabändin levyjä on myyty yhteensä yli 130 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Yhtye sai oman tähtensä Hollywoodin Walk of Famelle vuosi sitten.