Jos homot puhuisivat heteroille kuin heterot homoille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisen Tahdon2013-kampanjan edustajien tavoitteena on turvata suomalaisille yhdenvertainen avioliitto-oikeus sukupuoleen katsomatta ilman, että ihmisiä luokitellaan erikseen hetero- tai homoseksuaaleiksi.

YouTube
YouTube

Homoseksuaalit joutuvat valitettavan usein omituisten johtopäätelmien kohteeksi. Maailmankuvan olisi muututtava siten, että homoseksuaalit ja heterot ovat samalla viivalla. Verkkoon ladattu video kertoo hyvin, miltä homoseksuaaleista tuntuu olla heteroiden kyselytulvan keskiössä. Videolla roolit on tosin vaihdettu toisin päin ja ihmettelyn aiheeksi joutuu hetero – aivan kuten homot toisinaan.

Samaa ilmiötä voisi myös heijastaa siihen, että osa homoista tekee seksuaalisesta suuntautumisestaa itse liian suurta numeroa. Miten voi penätä olevansa saman arvoinen muiden kanssa, jos kuitenkin jatkuvasti itse korostaa eriarvoisuuttaan? Asenteet ovat kuitenkin muuttumassa ja tuoreimmat tutkimukset osoittavat, että suomalaiset ovat valmiita avoimempaan avioliittolakiin.