Kissa toi kotiin odottamattoman saalin – pussillinen kannabista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kissat ovat todellisia petoeläimiä. Nature Communications -lehden mukaan kotikissa on suurin ihmisen aiheuttama tappaja, joka jättää taakseen jopa elinympäristön kutistumisen, maatalouden kemikaalit ja metsästyksen. Kissat esittelevät saalitaan mielellään myös omistajilleen.

Nyt Uudessa-Seelannissa saaliinsa kotiin näytille kuljettanut kissa oli yllättänyt omistajansa todenteolla, sillä hiiren sijaan mirri toi pussillisen kannabista. Kodin portaille tuodussa pussissa oli yhteensä viisi grammaa poltettavaa viljelyskasvia, joten kissanomistaja ilmoitti suhteellisen suuresta määrästä poliisille.

Kissojen tiedetään mieltyvän erilaisiin yrtteihin niiden hajuominaisuuksien vuoksi, ja tämä mauku on kaiketi pitänyt löytämästään kannabiksesta niin paljon, että näpisti sen näytille, Global News uutisoi.

Normaalisti kissat saalistavat pikkulintuja ja jyrsijöitä – usein jopa huvikseen. Pelkästään Yhdysvalloissa kissat tappavat vuosittain noin 3,7 miljardia lintua ja 20,7 miljardia pikkunisäkästä. Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN on arvioinut, että saarilla elävät kissat ovat metsästäneet sukupuuttoon vuosien saatossa peräti 33 lintu-, nisäkäs- ja matelijalajia.