Levi’s-pomo ei pese farkkujaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Levi Strauss & Co. tunnetaan maailmalla ensimmäisenä farmarihousujen eli farkkujen valmistajana. Nyt yrityksen toimitusjohtaja on kertonut, ettei hän pese lainkaan farkkujaan. Mies on siis samoilla linjoilla monien farkkukauppiaiden kanssa.

Chip Bergh kertoi Fortune-lehden pitämässä konferenssissa, että hän ei ole pessyt omia farkkujaan yli vuoteen. Kommentti sai paikalla olevan toimittajan ilmeen valahtamaan huonovointiseen suuntaan. Bergh kuitenkin vakuutti, ettei hän ole saanut ihotauteja pesemättömistä farkuistaan. Laatufarkkujen ohjeistus on nykyisin välttää konepesua. Tämä hoito ei tosin sovi kaikkein halvimmille farkuille.

Monien muiden tavoin myös muun muassa Denham ja Levi’s neuvovat asiakkaitaan pesemään farkkujaan mahdollisimman harvoin, ja silloinkin vain kylmällä vedellä. Jos farkkuihin tulee tahroja, kannattaa niitä yrittää poistaa sienellä tai hammasharjalla. Yhtiön toimitusjohtaja toimii siis itse hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka Levi’s-farkkuja tulisi huoltaa.