Mies heittäytyi kranaatin päälle ja selvisi – tässä on todellinen sankari

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sankariksi mielletään tavallisesti ihminen, joka on pannut itsensä likoon muiden hengen ja terveyden puolesta ja välittämättä itselleen mahdollisesti tapahtuvista asioista. Nyt sankarin määritelmän täyttää sataprosenttisesti amerikkalainen Kyle Carpenter.

YouTube
YouTube

Mississippiläinen 24-vuotias mies oli palvelemassa Yhdysvaltojen armeijassa Arganistanissa, kun hänen ryhmäänsä kohti heitettiin käsikranaatti. Kyle hyppäsi kranaatin päälle suojaten vartalollaan ryhmänsä muita miehiä. Hän itse sai kuitenkin kuolettavat vammat, eikä hänen uskottu selviävän kotiin saakka. Toisin kuitenkin kävi.

Sittemmin Carpenter on osoittanut, että pahasti vammautunut mies pystyy täyteen elämään ja saavuttamaan unelmia toisensa perään. Hän on nimittäin ollut ihmeselviytymisensä jälkeen muun muassa hypännyt laskuvarjolla ja lumilautaillut. Carpenter on viidestoista Medal of Honor -kunnianosoituksen saanut henkilö.