Wow, tällaisen kellon saat 242 000 eurolla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset katsovat nykyään kellonajan puhelimensa näytöltä. Silti seinäkello on yksi kodin perusvarusteista, jota tulee vilkaistua vaistonomaisesti aina tarpeen tullen. Jokaisella itseään kunnioittavalla miehellä ja naisella on myös kädessään aikaa näyttävä rannekello.

YouTube
YouTube

Markkinoille on nyt tullut kaikkien aikojen upein rannekello, jossa näytetään ajan lisäksi kuukaudet ja kuusi planeettaa. Kellon toimintaperiaate on hieman samanlainen kuin planetaarioissa. Van Cleef & Arpels -yhtiön mielenkiintoinen tuote on nimeltään Midnight Planétarium timepiece ja sen hinnan kerrotaan kohoavan 242.000 euroon.

Kellot olivat aikojen alussa pelkästään maahan pystytettyjä keppejä, jonka varjon perusteella pystyttiin määrittelemään, kuinka suuri osa päivästä oli jo kulunut ennen auringonlaskua. Tikun jälkeen keksittiin aurinkokello noin 3.500 vuotta eaa. Egyptiläiset käyttivät 3.400 vuotta sitten vesikelloja ja tiimalasi keksittiin 700-luvulla. Rannekellot yleistyivät vasta 1800-luvulla, ja ne syrjäyttivät taskukellot ensimmäisen maailmansodan jälkeen.