Lehti: Instagramin alastonkuvien poistamisessa pärstäkerroin?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kim Kardashianin Instagramissa julkaistut takapuolikuvat levisivät niiden julkaisemisen jälkeen kulovalkean tavoin mediassa ja nettisivustoilla. Sittemmin kuuluisuuteen nousi myös herkkupepuksi tituleerattu Jen Selter, jonka Instagram-profiili oikeastaan perustuu pelkästään naisen takamuksesta napsittuihin otoksiin.

Mashable-lehti kysyy nyt ääneen kysymyksen, joka on varmasti pyörinyt ainakin tietoisimpien feministien huulilla jo pitkään. Onko peppukuvan julkaisijan ulkonällö väliä sensuuriin? Nyt on nimittäin tullut ilmi muutama tapaus, joissa naisten julkaisemia kuvia on poistettu liian paljastavina Instagramissa. Kuvissa ei kuitenkaan ole mitään erikoista verrattuna kuuluisiin takapuoliin – kokoa saattaa tosin olla mallivartaloa enemmän.

Yksi esimerkeistä on Meghan Tonjesin julkaisema peppukuva, jonka piti toimia naisen laihdustusprojektin motivaattorina. Kuva kuitenkin poistettiin Instagramista, koska sitä pidettiin siveettömänä. Kuvan poistaminen sai aikaiseksi suuren palautevyöryn sosiaalisessa mediassa, ja yhtiö palautti kuvan näkyviin vedoten inhimilliseen erehdykseen. Miksi tällaisia erehdyksiä ei satu koskaan timmien peppukuvien kohdalla, Mashable kysyy.