Hurja väite: Uutuusjuoma korvaa kaiken ruoan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuosien varrella on keksitty paljon erilaisia jauhejuomavalmisteita, joita voi käyttää apuna oman ruokavalionsa rakentamisessa. Nyt eräs amerikkalaismies on vienyt jauhejuomat astetta pidemmälle, sillä hän on kehitellyt juoman, jonka kerrotaan korvaavan kokonaan kiinteän ruoan.

Soylent
Soylent

Soylent-nimisestä juomasta saa 2.000 kilokaloria, eli periaatteessa sen juoja voi jättää kokonaan kiinteän ruoan syömättä. Jauhejuoman takana on 25-vuotias insinööri Rob Rhinehart, joka kyllästyi siihen, kuinka paljon aikaa ruoan valmistamiseen ja nauttimiseen kuluu, Daily Mail uutisoi. Hänen mukaansa jauhejuoma on herkullista.

Rhinehart on myös sitä mieltä, että tavallinen kiinteä ruoka on ”ihmisenergian fossiilista polttoainetta”. Uutuusjuomaa on jo lähetetty 30.000 asiakkaalle, eli kysyntää ainakin on ollut kiitettävästi. Asiantuntijat ovat kuitenkin ilmaisseet huolensa siitä, että Soylentistä ei löydy kaikkia ihmiselle hyväksi olevia vitamiineja ja hivenaineita.