Pääskysten älykkyys yllätti – osaavat avata automaattioven!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Varpuslintuihin lukeutuvat pääskyt tunnetaan niiden sirosta rakenteesta ja sukkelasta lentotaidosta. Nyt eräät pääskyt ovat nousseet otsikoihin hämmästyttävän fiksuudensa johdosta. Älykkäät linnut tavattiin amerikkalaisella koululla.

YouTube
YouTube

Pääskyt olivat pesineet rakenteilla olevaan pyörävarastoon. Rakentamisen edetessä pyörävarastoon asennettiin myös liiketunnistimella toimivat automaattiovet. Fiksut linnut eivät kuitenkaan antaneet ovien estää heidän liikkumistaan.

Grant Hughesin kuvaamalla YouTube-videolla nimittäin nähdään, että linnut ovat opetelleet käyttämään ovien liiketunnistinta. Pääskyt pyrähtelevät ensin liiketunnistimen läheisyyteen, jonka jälkeen avoimista ovista poistuminen on lähes lasten leikkiä. Fiksujen pääskyjen puuhia on käyty ihailemassa YouTubessa jo noin 320.000 kertaa.