Uusi mediamuoto – meksikolaiset pyyhkivät nyt uutisilla käsiään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Printtimediaa pidetään tällä hetkellä uppoana laivana, joka keinuu internetin, television ja radion muodostamassa ristiaallokossa. Moni kuitenkin uskoo, että painettu media tekee vahvaa paluuta sen alkuperäiseen muotoonsa, jossa päivän polttavia uutisia jaetaan kadulla yksinkertaisina konsepteina. Paperi tuntuu kädessä.

YouTube
YouTube

Meksikolainen sanomalehti Mas Por Mas on nyt ymmärtänyt uutisten perimmäisen idean. Kun ihminen kuulee tai lukee kiinnostavan uutisen ensimmäistä kertaa, on se sen jälkeen auttamattomasti vanha. Uutisten jälleenlukuarvo on pieni. Siksipä Mas Por Mas on lyönyt hynttyyt yhteen paikallisen mainostoimisto FCB:n kanssa. Tarkoituksena oli samalla ohjata ihmisiä enemmän heidän nettisivuilleen.

Ideariihen tuloksena syntyi käsipyyhepaperi, johon on painettu päivän ykkösuutisia. Huffington Postin mukaan ilmaista paperia jaetaan julkisissa käymälöissä. Uutiset eivät kuitenkaan ole missään vaiheessa vanhoja, sillä käsipaperiteline on varustettu tulostimella ja internetyhteydellä. Toisin sanoen jokaiseen paperinpalaan tulostuu viime hetken uutisotsikot reaaliaikaisesti. Ilmaisjakelulehden nettikävijöiden määrä on kasvanut tempauksen jälkeen 37 prosentilla, mikä vaikuttanee oleellisesti myös lehden elintärkeisiin mainostuloihin.

http://elitedaily.com/news/world/mexican-newspaper-printing-breaking-news-paper-towels-public-bathrooms/610647/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mexican-newspaper-printing-breaking-news-paper-towels-public-bathrooms