99-vuotias sai päästötodistuksen koulusta – koskaan ei ole myöhäistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tuhannet suomalaiset nuoret saivat tänään todistuksen, päästötodistuksen tai ylioppilastodistuksen. Juhlat ovat parhaimmillaan täydessä käynnissä, vaikka ulkona ripottelee vettä. Yhdysvaltojen Mainessa valmistumistaan juhlii parhaillaan myös 99-vuotias vastavalmistunut.

99-vuotias Jessie White sai äskettäin käteensä todistuksen, jonka hänen piti saada jo 75 vuotta sitten collegestaan. Valitettavasti naisella ei aikoinaan ollut varaa maksaa todistuksen vaatimaa viiden dollarin maksua, joten todistus jäi saamatta, vaikka hän olikin opiskellut koulunsa kunnialla. Naisen ystävä sai asiasta vihiä ja järjesti asiat siten, että koulu pääsi ojentamaan päästötodistuksen Jessielle.

ABC US News | ABC International News

Nainen suoritti aikoinaan tutkinnon pikakirjoituksesta ja kirjanpidosta. Hän työskenteli eläkeikään saakka kirjanpidollisissa tehtävissä, vaikka hänellä ei ollutkaan todistusta opiskeluistaan. Beal College järjesti kunniaoppilaalleen erityisen seremonian todistuksen jakamista varten. Nainen kuvaili tuntemuksiaan loistaviksi, eikä hänen mukaansa ihmisen tule koskaan lopettaa oppimista, ABC News uutisoi.