Queen-yhtye julkaisee uuden levyn – Freddie Mercurylta ennenkuulematonta materiaalia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen Queen-yhtye lukeutuu 1900-luvun arvostetuimpiin ja rakastetuimpiin rockbändeihin. Vuonna 1971 perustetun yhtyeen tarina päättyi traagisesti vuonna 1991 laulaja Freddie Mercuryn kuoltua AIDSiin. Yhtye on toisinaan esiintynyt vierailevien solistien, kuten Adam Lambertin kanssa.

Nyt Queen on kuitenkin valmistelemassa uutta levyä, jolla tullaan kuulemaan Freddie Mercuryn ääntä. Yhtyeen kitaristi Brian May paljasti BBC Wales -kanavan haastattelussa bändin julkaisevan levyllä aikaisemmin julkaisematonta materiaalia, jossa heidän edesmennyt vokalistinsa laulaa.

– Löysimme muutaman kappaleen, joissa Freddie laulaa ja me kaikki soitamme. Ne ovat kauniita, Brian May kommentoi.

– Se tulee olemaan kokoelmalevy, mutta mukana tulee olemaan materiaalia jota kukaan maailmassa ei ole kuullut. Uskon ihmisten nauttivan siitä, mies jatkoi.

Brian Mayn mukaan uuden levyn nimeksi tulee todennäköisesti Queen Forever, ja se julkaistaan loppuvuodesta. Ennenjulkaisemattomat kappaleet ovat peräisin 80-luvulta, ja niitä kuvaillaan suureellisiksi balladeiksi.

Tansaniaan kuuluvalla Sansibarin saarella vuonna 1946 syntynyt Freddie Mercury, oikealta nimeltään Farrokh Bomi Bulsara, menehtyi AIDS:iin vuonna 1991. Hän kertoi sairaudestaan 23. marraskuuta 1991 julkaisemallaan lehdistötiedotteella. Mercury kuoli seuraavana päivänä kotonaan Lontoossa.