Unohda lentokenttäkyydit – motorisoitu matkalaukku kyyditsee lentokentälle

Matkailu · Terhi Piiroinen

Vaikka lentolippuja voi saada hyvinkin edulliseen hintaan, saattaa lentokenttäkaupunkien ulkopuolella asuvien loppulasku kasvaa paljon suuremmaksi kodin ja lentokentän välisen matkan takia. Lomamatkoille lähtiessä tulee myös pohtia, tahtooko jättää oman autonsa lentokentän parkkiin vai kulkeeko kentälle muulla kyydillä.

Nyt kiinalainen maanviljelijä He Liang on keksinyt keinon, kuinka lentokentälle voi matkustaa kätevästi matkalaukkunsa kanssa. Mies on rakentanut skootterin lailla kulkevan matkalaukun, joka kantaa mukana sekä matkustajan että tavarat. Want China Timesin mukaan matkalaukkuskootterilla voi kulkea jopa kaksi ihmistä, ja kulkuneuvon huippunopeus on 60 kilometriä tunnissa. Katso kuva menopelistä tästä.

He Liang rakensi erikoista kulkupeliään kymmenen vuotta. Kahdella pyörällä kulkevan matkalaukun paino on ilman tavaroita seitsemän kiloa. City Cab -niminen laukkumopo on nyt myös patentoitu ja sen keksijä toivoo näkevänsä erikoisia skoottereita pian liikenteen seassa.