PETA-eläinsuojelujärjestön aivopieru: ”Maito aiheuttaa autismia”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin eläinsuojelujärjestöihin lukeutuva PETA tunnetaan erityisesti julkkiksia vilisevistä kampanjoistaan turkiksia ja lihan syömistä vastaan. Nyt järjestö on kuitenkin mennyt melko pitkälle eräässä kampanjassaan, sillä järjestö jakaa kampanjassaan valheellista tietoa.

PETA
PETA

Suurta kohua parhaillaan aiheuttavassa kampanjassa PETA väittää, että maidon juominen aiheuttaisi autismia. Alunperin kampanja on alkanut jo vuonna 2008, mutta nyt se on käynnistetty uudelleen. Niin ikään järjestö yhdistää maidon juomisen lehmien surmaamiseen.

PETA kertoo, että maidon juomisella on sen tietojen mukaan yhteys autismiin ja aivojen kehitykseen. Järjestön mukaan maidon juominen aiheuttaa rajoittuneisuutta sanallisessa kommunikaatiossa ja sosiaalisissa kohtaamisissa. Niin ikään järjestö väittää, että monien näistä ongelmista kärsineiden lasten tila on parantunut huomattavasti, kun maitotuotteista on luovuttu.