Nenästä puhallettu tupakansavu sytytti talon palamaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sen lisäksi, että tupakointi tappaa ihmisiä haitallisten aineiden aiheuttamiin sairauksiin, voi varomaton sauhuttelu aiheuttaa tulipaloja ja sen myötä kuolemia. Yleisin tupakan aiheuttama palo on sohvasta tai sängystä alkunsa saanut roihu, joka on johtunut tupakka kädessä nukahtamisesta.

Pohjois-Carolinassa todistettiin äskettäin hieman omituisempaa tulipaloa, tai oikeastaan palon aiheuttajaa. Kuusikymppinen mies oli polttanut asunnossaan savuketta siten, että hän imi tupakkaa samalla kun puhalsi savua nenän kautta ulos. Valitettavasti nenästä tupakan varteen osunut savu oli sytyttänyt savukkeen roihuna palamaan.

Palava tupakka putosi matolle, sytyttäen myös sen palamaan. Liekit levisivät nopeasti muualle asuntoon ja lopulta koko talo oli ilmiliekeissä. Mies ja hänen vaimonsa onnistuivat pakenemaan talosta, mutta asunto paloi käyttökelvottomaan kuntoon. My Hox 8 -uutissivuston mukaan pari säästyi vammoilta. Miehen kannattaisi viimeistään nyt lopettaa haitallinen tapa.