Hupsista! Gorilla ammuttiin tainnutusnuolella – olikin mies apinapuvussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Espanjaan kuuluvalla Teneriffan saarella sijaitsevassa eläintarhassa päästiin maanantaina 2. kesäkuuta todistamaan tilannetta, joka oli kuin suoraan peräisin komediaelokuvasta. Loro Parquen eläintarhassa työskentelevä eläinlääkäri huomasi vapaana liikkuvan gorillan, ja päätti toimia nopeasti. Hän ampui apinaa 180-kiloiselle eläimelle tarkoitetulla tainnutusnuolella.

Valitettavasti tapauksen gorilla oli todellisuudessa apinapukuun pukeutunut 35-vuotias puiston työntekijä. Eläintarhassa oli käynnissä harjoitus, jossa työntekijöitä perehdytettiin hätäsuunnitelmiin siltä varalta, että yksi apinoista todellakin pääsisi karkuun. Valitettavasti tieto harjoituksesta ei ollut kantautunut gorillapukuisen miehen ampuneen eläinlääkärin korviin.

Paikallisen La Opinión de Tenerife -lehden mukaan gorillaksi luultu mies löydettiin myöhemmin alusvaatteisilleen riisuuntuneena. Mies toimitettiin nopeasti Kanarian saarten yliopiston sairaalaan. Mies välttyi vakavilta vammoilta, ja hänen kerrotaan toipuneen tapauksesta hyvin.