Justin Bieberin rasistinen video raivostuttaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen poppari Justin Bieber on ollut viime aikoina runsaasti esillä negatiivisissa merkeissä. Monet aikaisemmista julkisuudessa närkästystä herättäneet tempaukset ovat kuitenkin melko pieniä tuoreen rasistisiin videoihin liittyvän kohun rinnalla.

The Sun -lehdelle päätyneillä ja sittemin internetiin levinneillä videoilla noin 14-15-vuotias Justin Bieber käyttää rasistisia termejä ja kertoo kameralle varsin huonoa makua osoittavan rasistisen vitsin. Ensimmäisellä videolla teinitähti laulaa One Less Lonely Girl -kappalettaan, mutta korvaa girl-sanan nigger-termillä.

– Yksi yksinäinen n**keri vähemmän, yksi yksinäinen n**keri vähemmän. Jos tapan sinut, olen osa Ku Klux Klania, sitten täällä on yksi yksinäinen n**keri vähemmän, Bieber laulaa.

Toisessa videopätkässä Justin Bieber kertoo ystävilleen rasistisen vitsin. Hän kysyy vaivaantuneen oloisilta kavereiltaan, miksi tummaihoiset ihmiset pelkäävät moottorisahoja. Poptähti vastaa ”juokse, n**keri”, matkien moottorisahan ääntä ja toistellen n-sanaa moneen kertaan.

Justin Bieber on sittemmin pyytänyt puheitaan anteeksi ja kommentoinut videota. Tähden mukaan hän oli videoiden kuvaamisen aikoihin vasta lapsi, ja kertoo osaavansa nykyään kantaa vastuuta teoistaan.

– Olen erittäin pahoillani. Otan ystävyyteni eri kulttuurien edustajien kanssa erittäin vakavissani ja pyydän anteeksi, mikäli lapsellinen ja anteeksiantamaton virheeni on loukannut jotakuta, Justin Bieber kertoi The Sun -lehdelle.

Taannoin kansalaisadressissa 274.000 allekirjoittanutta vaati Justin Bieberin karkottamista maasta. Valkoinen talo ei kuitenkaan ottanut virallisesti kantaa popparin karkottamiseen, vaan otti poptähden suojelukseensa. Rattijuopumus, jatkuva äänekäs biletys, naapureiden häirintä ja huumesyytökset ovat vain muutamia Justin Bieberiin liitettyjä asioita. Poppari ilmoitti taannoin haluavansa tehdä parannuksen vaihtamalla ystäväpiiriään.