Lapsille kehitettiin kilvet luonnonkatastrofeja ja kouluampumisia varten

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kouluampumiset nousivat jälleen otsikoihin Kalifornian Isla Vistassa tapahtuneen tragedian myötä. Lasten suojeleminen on koulujen prioriteetti numero yksi, ja jokaisella opinahjolla on pelastumissuunnitelma kriisitilanteita varten. Ennaltaehkäiseminen lienee paras keino katastrofeista selviytymisessä.

YouTube
YouTube

Nyt markkinoille kuitenkin pyrkii lasten supersuojelijana itseään pitävä Bodyguard Blanket, jonka tehtävänä on suojata vaaratilanteessa olevia oppilaita erityisen kilven avulla. Bodyguard Blanket nostetaan selkään repun tavoin, ja sen alle voi suojautua piiloon pieneen kippura-asentoon. Tuotteen on keksinyt kahden lapsen isä Steve Walker.

Tuotetta on tarkoitus tulla markkinoille sekä aikuisille että lapsille tarkoitettuna. Luonnonkatastrofien kohdalla se voi toki auttaa aluksi, mutta moni saattaisi tässä kohtaa suosia oikeita väestösuojia lasten turvapaikaksi. Mitä tulee kouluampumisiin, voi Bodyguard Blanket estää luoteja, mutta eikö olisi järkevämpää puuttua hyvissä ajoin syihin, jotka aiheuttavat järkyttäviä massamurhia ja ehkäistä ne? Yksi Bodyguard Blanket on noin tuhat dollaria, ja Walker tahtoo tuotteen jokaiselle Yhdysvaltojen oppilaalle.