Mitä ihmettä? Mies on kävellyt 25 vuotta takaperin: ”Tehostaa ajattelua”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taannoin julkaistiin hollantilaistutkimus, jonka mukaan takaperin kävely tehostaa ajattelua. Psychological Science -lehdessä julkaistussa tutkimusartikkelissa kerrottiin, että aivot ja keho toimivat tehokkaammin loitontavien liikkeiden aikana. Intialainen Mani Manithan on kävellyt takaperin 25 vuotta.

YouTube
YouTube

Tirupatturin kaupungissa 25 vuoden ajan takaperin kävellyt Mani Manithan ottaa kantaa valtavirrasta poikkeavan kävelytyylin avulla maailman rauhantilaan. Mies huolestui vuonna 1989 maailmaa riepotelleista levottomuuksista ja hän päätti aloittaa takaperin kävelyn kannanottona rauhan puolesta. Hän herättää kävelemisen avulla huomiota.

Manithan on myös järjestänyt erilaisia takaperinkävelytempauksia, joissa yhdessä hänen tarkoituksenaan oli kävellä alasti ja takaperin protestoidakseen Yhdysvaltojen taannoista hyökkäystä Irakiin. Hänet valitettavasti pidätettiin ensimmäisen kilometrin jälkeen ja heitettiin putkaan kolmeksi päiväksi. Mies on jo niin tottunut tyyliinsä, että ei osaa kävellä tavallisesti eteenpäin.