Hulluutta on monenlaista… Star Wars editoitiin sanojen aakkosjärjestyksessä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuusi osaa kattavaa Star Wars -saagaa voisi verrata uskontoon, mitä tulee elokuvasarjan ihailijoiden fanaattisuuteen. Tähtien sota -fanien elämäntapa on kietoutunut usein kokonaisvaltaisesti kulttimaineen saaneen tieteiselokuvasarjan ympärille. Nyt nähdään erään tosifanin taidonnäyte 43 minuuttia kestävällä videolla.

Opiskelija Tom Murphy on luonut verkkoon ällistyttävän videon vuonna 1977 ilmestyneestä Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo -elokuvasta. Tietokonealaa opiskeleva mies on eritellyt jokaisen elokuvassa käytetyn sanan, leikannut ne irti elokuvasta ja listannut sanat uudelleen aakkosjärjestykseen. Miksi? Esimerkiksi siksi, että harva tietää, että ”lightsaber” sanotaan koko elokuvassa ainoastaan yhden kerran, kun ”force” mainitaan peräti 22 kertaa. Elokuvassa on käytetty yhteensä 11.684 sanaa.

Saaga saa jatkoa ensi vuonna uudella Star Wars: Episode VII -elokuvalla. Elokuva sijoittuu 35 vuotta Jedin paluun ja Darth Vaderin kuoleman jälkeen. J.J. Abramsin tuottamassa, ohjaamassa ja käsikirjoittamassa Star Wars -elokuvassa tullaan näkemään John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson ja Max von Sydow. Vanhoissa rooleissa tavataan Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew ja Kenny Baker.