Varkaille kelpaavat kaikki – saaliiksi 13 000 vaippaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin varkaasta, jonka mukaan lähti rekkalastillinen partiolaisten myytäväksi tarkoitettuja keksirasioita. Nyt omituisten anastusten lista saa jatkoa, sillä Pohjois-Carolinassa on varastettu järisyttävä määrä pikkulapsille tarkoitettuja vaippoja.

Pohjois-Carolinassa toimii vähäosaisia perheitä auttava vapaaehtoisjärjestö nimeltään Diaper Bank, eli vapaasti suomennettuna vaippapankki. Nyt järjestön vaippavarastoon on murtauduttu ja vorojen matkaan on lähtenyt peräti 13.000 vauvanvaippaa. Yleisimmät vaippakoot olivat olleet suosituimpia varastettavia.

Huffington Post uutisoi, että vaippoja on sittemmin nähty tavattoman runsaasti myytävänä pihamyyjäisissä ja katukojuissa. Kertakäyttövaippojen sijaan vanhempia kehoitetaan siirtymään kestovaippojen käyttöön, sillä vaipat ovat perinteisesti merkittävä jätteen tuottaja. Vaippavarkaat eivät ilmeisesti kannata ekologista ajattelumallia.