Käsitys aamiaisen merkityksestä murskattiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aamupala on päivän tärkein ateria. Toisinaan on jopa peloteltu, että aamupalan väliin jättäminen kerryttää kehoon liikakiloja herkemmin. Tämä siksi, että elimistö on aamusta saakka nälkäinen ja ravinnonpuutteessa. Ihminen saattaa sitten ahmia liikaa seuraavalla aterialla. Aamupalan on myös kerrottu käynnistävän ruoansulatuksen ja siten laihduttamisen.

Nyt kuitenkin Alabaman yliopistossa on toteutettu 16 viikkoa kestänyt aamupalatutkimus, jossa tutkijat seurasivat aamupalan nauttineita sekä sen unohtaneita ihmisiä. Tulosten perusteella kukaan aamupalan väliin jättäneistä ei kerryttänyt kiloakaan enemmän kuin he, jotka söivät aikaisen ateriansa säännöllisesti, Medical News Today uutisoi.

Jokainen meistä on erilainen ja osa ihmisistä ei pääse liikkeelle ennen kuin on heräämisen jälkeen haukannut jotain suuhunsa. Mikäli aamupalan jättää väliin koko elämänsä ajan, voi sillä kuitenkin olla huonoja vaikutuksia terveydelle. Aamupalan ei kuitenkaan tarvitse olla englantilainen versio pekonien ja munien kera, vaan esimerkiksi hedelmä tai jogurtti riittää kohottamaan verensokeria tarpeeksi.