Historian surkein jääkiekkoselostus – Mertaranta ei saa ottaa mallia

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Jääkiekko on Suomessa erityisen pidetty laji. Samaista lajia seurataan paljon myös esimerkiksi Venäjällä ja Pohjois-Amerikassa. Iso-Britannia sen sijaan ei lukeudu maailman fanaattisimpiin jääkiekkomaihin.

Tämä käy harvinaisen selväksi Bad British Commentaryn huumorivideolla. YouTube-videolla kuullaan erittäin surkea brittiläinen jääkiekkoselostus. Kieli poskessa tehty selostus on juuri sitä, mitä sen nimi lupaa – eli erittäin surkea.

Selostaja esimerkiksi huudahtaa jossain välissä ”Maija Poppanen, katso kuinka pienet maalit ovat!”. Chicago Blackhawks -joukkueen nimen sijaan heitä kutstutaan vain ”valkoiseksi joukkueeksi” pelipaitojensa värin mukaan. Pelaajien kerrotaan myös laittavan huulipunaa ennen jäälle astumista.