Mies käytti 13 000 euroa rusketukseen – kuolee ihosyöpään

Ohhoh! · Stara.fi

Solariumeistä muodostui 1980-luvulla myös Suomessa todellinen statussymboli, sillä monissa varakkaissa perheissä oli oma solariumlaite. Hieman aiemmin ne olivat ilmestyneet jo kuntosaleille ja solarium-salonkeihin. Sittemmin solariumien vaarat ovat paljastuneet.

Solariumien suosio on ollut viime aikoina rajussa laskussa, sillä nykyisin niiden tiedetään aiheuttavan ihosyöpää. Tieto tuli kuitenkin liian myöhään 32-vuotiaalle Damien Plattille, joka käytti itsensä ruskettamiseen solariumeilla noin 13.000 euroa kahdeksan vuooden aikana, Daily Mail uutisoi.

Mies käytti solariumia yli 200 kertaa vuodessa yhdeksän minuuttia kerrallaan vielä silloin, kun hänellä todettiin vuonna 2010 ihosyöpä. Ihosyöpä löytyi, kun Platt tutkitutti jalkaansa ilmestyneen luomen. Lääkärit ilmoittivat, että syöpä on parantumaton, eli mies tulee kuolemaan siihen. Hoidot ovat kuitenkin pitäneet hänet vielä toistaiseksi elävien kirjoissa. Nyt Damien Platt valistaa ihmisiä solariumien vaaroista.