Sotaveteraani katosi vanhainkodista – löytyi Normandiasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa kohistaan parhaillaan erään sotaveteraanin katoamisesta, joka päättyi lopulta onnellisesti. Mies katosi vanhainkodista lähdettyään sitä ennen kävelylle. Todellisuudessa laivaston veteraanilla oli mielessä jotain aivan muuta kuin perinteinen päiväkävely.

89-vuotias Bernard Jordan katosi Itä-Essexissä sijaitsevasta hoitokodista mukanaan takkinsa, johon oli kiinnitetty hänen kunniamerkkinsä. Hän oli nimittäin päättänyt ottaa osaa Normandian maihinnousun 70-vuotiasjuhlallisuuksiin paikan päällä Normandiassa.

Mies oli jo aiemmin vihjannut lähtevänsä mukaan muistopäivän juhlallisuuksiin, mutta henkilökunta ei suositellut matkaa sotaveteraanille. Sittemmin Bernard Jordan on palannut vanhainkotiin ihmetellen katoamisestaan aiheutunutta maailmanlaajuisa kohua.