Hurjapää lensi rakettirepulla korkeuksiin – yllättävän tasaista menoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rakettirepuista kaavaillaan seuraavaa ihmiskunnan hittituotetta, kun matkoja voi taittaa selkään asennettavien moottorien avulla. Rakettireppuja on kehitelty vuodesta 1919 saakka, ja nykyiset mallit voidaan jakaa sekä vetyperoksidia käyttäviin rakettireppuihin että petrolilla kulkeviin suihkumoottorillisiin selkäreppuihin.

9News
9News

Nyt hurjapäinen Nick Macomber on esitellyt rakettirepulla suoritettuja lentämistaitojaan 45-kerroksisen Four Seasons -hotellin katolla Denverissä. Mies lentelee puoli minuuttia korkeuksissa ja meno näyttää yllättävän tasaiselta. Miehen selässä hyrräävä rakettireppu on alansa parhaimpana pidetyn Jet P.I. -yrityksen kehittelemä.

Lentonäytös oli osa Smithsonian Channelin kuvaamaa dokumenttia, jossa kerrotaan rakettireppujen menneisyydestä ja tulevaisuudesta sekä maassa, avaruudessa että veden päällä. Videon julkaisi 9 News -uutiskanava. Rakettirepulla lentäminen vaatii huimasti herjoittelua ja testilentoja.