Nainen sekosi kuvauskopterista – soitti poliisit ja joutui itse pidätetyksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, kuinka kauko-ohjattavien lennokkien avulla välitetään vankiloihin esimerkiksi huumeita, tupakkaa ja kiellettyjä esineitä kuten kännyköitä. Myös poliisit käyttävät radio-ohjattavia koptereita hyödyksi lain valvomisessa muun muassa lämpökameroiden avulla.

Harrastelijat käyttävät niin sanottuja UAV-helikoptereita eniten maisemien kuvaamiseen ja taltioimiseen. Nyt eräs nainen ei ollut mielissään nuoren miehen kuvaussessioista, sillä helikopteri lenteli uimarannan yllä.

Asiasta raivostunut nainen soitti paikalle poliisit, ja puhelun jälkeen hänellä napsahti lopullisesti. Nainen pahoinpiteli helikopterikuvaajan. Paikalle saapuneet poliisit eivät pidättäneetkään rantamaisemia kuvannutta poikaa, vaan väkivaltaisesti käyttäytyneen naisen.

Kuvaaminen julkisilla paikoilla on sallittua, ja kuvissa voi olla myös yksittäisiä ihmisiä. Kuvaamista saa suorittaa asemilla, kaduilla, puistoissa, kauppakeskusten yleisillä alueilla, kirjastoissa ja muissa julkisen palvelun laitoksissa, jotka ovat kaikille avoimia ilman sisäänpääsymaksua. Myös sairaaloiden auloissa ja virastojen yleisillä alueilla kuvaaminen on laillista.