Tulevaisuuden polkupyörä esiteltiin – liikkuu 72 km/h ilmatyynyillä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Polkupyörien maailmassa kehitys ei ole huimannut päätä vuosikymmeniin, sillä samat vanhat innovaatiot ovat käytössä yhä edelleen. Poikkeuksia toki on, ja yksi niistä on ilmatyynyaluksen tavoin toimiva polkupyörä. Nyt sellainen on esitelty kaupallisesti.

Splash
Splash

Kyseessä on kalifornialaisen Aerofexin valmistama Aero-X, joka liikkuu ihmisvoimaisen ilmatyynynsä avulla jopa 72 kilometrin tuntinopeudella – kaksi ihmistä kyydissään. Tuote on määrä tuoda markkinoille vuonna 2017, mutta sen hinta voi nousta liian kovaksi tavallisille kuluttajille.

Aero-X tulee nimittäin maksamaan arviolta 85.000 dollaria. Sellaisen haluavat joutuvat nyt maksamaan 5.000 dollarin etumaksun jo pelkästä varauksesta. Laite on 4,5 metriä pitkä ja 2,1 metriä leveä ja se painaa 356 kiloa.

Splash
Splash