Spider-Manin suuri penis oli liikaa lapsiperheille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Spider-Man eli Hämähäkkimies lukeutuu kaikkien aikojen tunnetuimpiin ja rakastetuimpiin supersankarihahmoihin. Hahmo on jo 1960-luvulta lähtien seikkaillut lukuisissa sarjakuvissa, televisiosarjoissa ja suuren luokan Hollywood-elokuvissa.

Hämähäkkimies sai jopa taannoin oman patsaan Etelä-Korean Busanissa sijaitsevan ostoskeskuksen ulkoseinään. Veistos herätti runsaasti kohua ja pahennusta paikallisten keskuudessa siinä olevan erikoisen yksityiskohdan vuoksi. Hämähäkkimiehen housuissa näyttää nimittäin pulottavan hahmon erektiossa oleva penis.

Veistos ehti seisoa kauppakeskuksen seinässä vuoden ajan, kunnes se poistettiin asiakkaiden vaatimuksesta. Spider-Man-patsaaseen liittyvää kohua tuskin ainakaan vähensi se, että veistos sijaitsi aivan ostoskeskuksen lasten leikkipaikan yläpuolella. Teoksen luoneelle taiteilijalle, Eunsuk Yoolle annettiin mahdollisuus muokata patsasta, mutta hän halusi, että se otettaisiin mielummin kokonaan pois näkyviltä.

– Ymmärrän, että mahdollisesti hyvän maun vastaisena pidettävä teos aiheuttaisi pahennusta ostoskeskusen kaltaisessa paikassa. Olen pettynyt, mutta aion ensi kerralla tavoitella suurta yleisöä paremman työn kanssa, Eunsuk Yoo kuvaili Facebook-sivullaan.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mitä Eunsuk Yoo halusi ilmaista suurelle yleisölle antamalla Hämähäkkimiehelleen kookkaan ja näkyvän erektion. Epäselväksi jää myös se, miksi pervo-Hämiksen asettaminen ostoskeskuksen seinälle vaikutti kenenkään mielestä hyvältä idealta.